Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. Священик провів лекцію для учнів 5-го класу ЗШ №29


12 грудня заступник керівника єпархіального відділу Благодійності і соціального служіння протоієрей Іоанн Шемедюк в ЗОШ №29 прочитав лекцію для учнів 5-го класу на тему: «Люди з обмеженими можливостями. Хто вони?»
Під час лекції священик розповів учням про людей, які мали певні обмежені можливості, і при цьому стали всесвітньовідомими вченими, композиторами, спортсменами. Серед них: 1) Гомер – давньогрецький поет, філософ, від нароження був сліпим; 2)Альберт Енштейн – людина зі світовим іменем, математик, мав легку форму аутизму; 3) Людвіг Ван Бетховен – композитор, людина, яка в 26 р. повністю втратила слуху; 4) Ісаак Ньютон – відомий фізик, від народження хворів на епілепсію, мав заїкання; 5) Леонардо Да Вінчі – визнаний художник, письменник епохи Відродження, дитячий церебральний параліч; 6) Уолт Дісней – славнозвісний мультиплікатор, кінопродюсер, від народження мав затримку психічного розвитку; 7) Ольга Скороходова – письменниця і вчений-дифектолог, при повній відсутності зору і слуху створила декілька всесвітньовідомих наукових робіт; 8) Іван та Надія Сиваки — танцівники-візочники, багаторазові чемпіони світу.
Священик, також, розповів про те, як потрібно ставитись до людей з обмеженими можливостями. В кінці лекції священик зазначив: «Важкі хвороби не зламали їх, незважаючи на проблеми, ці люди досягли великих успіхів і стали всесвітньо відомими. Ми можемо спостерігати коли людина обмежена у здоров´ї їй обов´язково дарується особливий талант і неймовірно добре серце».