Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон разом з представниками духовенства єпархії привітав з 25-літтям колектив щотижневика «33 канал»

9 грудня у залі Вінницької обласної філармонії відбулися урочисті заходи, присвячені 25-річчю заснування обласної щотижневої газети «33 канал», яка є одним з найстаріших та поважних друкованих видань Вінниччини. На запрошення редакції на свято завітав митрополит Вінницький і Барський Симеон. Архієрей привітав журналістів і весь колектив газети з днем народження і побажав сил, натхнення і Божої допомоги у нелегкій і дуже відповідальній роботі, яку виконують у суспільстві ЗМІ. Владика закликав насамперед журналістів і надалі бути чесними, об’єктивними, доносити правду і захищати своїм словом тих, хто потребує захист і допомоги.

Митрополит Симеон відзначив, що «33 канал» у своїх публікаціях приділяє великої уваги духовній тематиці, висвітлює події релігійного життя, розповідає про духовні традиції і віру українського народу За це, а також за професіоналізм і об’єктивність митрополит Симеон нагородив колектив «33 каналу» Відзнакою Вінницько єпархії. Архіпастир вручив відзнаку головному редактору газети Анатолію Жучинському.

Крім митрополита Симеона цього вечора на святковій сцені були інші представники Вінницької єпархії — герої публікацій. Це – священики-волонтери Анатолій Кузнєцов та Олексій Волков, а також священик, історик і культурний діяч ієрей Назарій Давидовський. Отець Назарій, який нещодавно започаткував міжнародний флешмоб, присвячений 100-річчю виконання хорової обробки Миколи Леонтовича «Щедрик», виконав для гостей свята цей музичний твір разом із хором «Соломія», керівником якого він є.