Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХУСТ. Митрополит Марк звершив заупокійне богослужіння у 30-у річницю з дня кончини схиігумена Варсонофія

12 листопада, у храмі на честь Архістратига Божого Михаіла села Негровець, що на Міжгірщині, було відправлено заупокійне богослужіння за колишнім настоятелем цього храму, приснопам’ятним схиігуменом Варсонофієм (Воринкою), який тут ніс послух настоятеля тридцять чотири роки (1946-1980). Саме в ці осінні дні виповнюється 30-а річниця з дня його смерті.

Очолив Божественну літургію Високопреосвященніший Марк, митрополит Хустський і Виноградівський. Архієрею співслужили благочинний Синевирського округу протоієрей Іоанн Паканич, благочинний Міжгірського округу протоієрей Петро Савка, благочинний Келечинського округу протоієрей Сергій Панько, настоятель Колочавського чоловічого монастиря на честь ікони Божої Матері “Нечаянна Радість” архімандрит Олексій (Бринчак), духівник Чумалівського Свято-Вознесенського жіночого монастиря архімандрит Іоанн (Полажинець) та духовенство Синевирського благочиння.

Вшанувати пам’ять свого духовного наставника та помолитися за нього зійшлись численні віруючі Тереблянської долини.

Богослужіння супроводжував спів місцевих дяків та хору сестер Чумалівського монастиря.

По завершенні літургії Високопреосвященнійший владика разом з духовенством відслужив заупокійну літію за приснопам’ятним схиігуменом Варсонофієм.

У кінці богослужіння владика звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді, в якому вказав на важливість молитви за померлих, розповів про непросте життя та служіння схиігумена Варсонофія у важкі часи, пов’язаного з утиском всякого релігійного життя радянською владою.

По закінченні богослужіння владика Марк відвідав місце в селі Колочава-Горб, де стояла Церква, побудована схиігуменом Варсонофієм та звершив заупокійну молитву.

Нехай Господь упокоїть душу приснопам’ятного схиігумена Варсонофія у небесних Своїх обителях!

Автор: прот. Ігор Бембило