Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Відділи благодійності УПЦ дбають про важкохворих дітей, інвалідів та малозабезпечених

 

У Кропивницькому провели благодійні акції аби допомогти хворим дітям, на Житомирщині громада одного з храмів відвідала та допомогла інвалідам та літнім людям

11 листопада 2016 року відділ благодійності і соціального служіння Кіровоградської єпархії спільно з громадською організацією «Серце матері» надав гуманітарну допомогу  сім’ям, які виховують тяжкохворих дітей.

Цього дня заступник керівника відділу протоієрей Іоанн Шемедюк спільно з головою ГО «Серце матері» Шукрутою Людмилою відвезли по домівкам 16 сім’ям предмети гігієни по догляду за дітьми.

Також у благословення кожна родина отримала ікону.

Благодійна акція зі збору допомоги тривала близько місяця з благословення архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа та ініціативи вищезгаданої організації. Кожен небайдужий міг залишити підгузки або кошти на їх придбання у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Кропивницький.

За кілька днів до цього, 5 листопада, соціальний відділ Кіровоградської єпархії провів благодійну ярмарку робіт онкохворої дівчини Горбатюк Вікторії. Зібрані кошти було передано на її лікування.

Цього ж дня, у Димитрівську батьківську поминальну суботу, у Житомирській єпархії духовенство та прихожани Свято-Миколаївського собору Бердичева передалипродовольчу допомогу у Бердичівський геріатричний пансіонат та центри для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінчик», Бердичівський Союз інвалідів та геріатричний пансіонат отримали від громади храму хліб, випічку та фрукти.

Активне соціальне служіння проводить і соціальний відділ Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Братія обителі допомагає малозабезпеченим сім’ям, інвалідам та сім’ї, що постраждала від пожежі у власному будинку. Цим людям передаються продукти харчування, одяг, канцтовари, надається духовна та посильна матеріальна підтримка.