Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УЖГОРОД-ДОМБОКИ. Півтисячі паломників звершили Хресний хід до чернечої обителі села Домбоки


З 21 на 22 листопада за благословенням архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, відбувся Хресний хід вірників єпархії з Ужгорода до Свято-Успенського жіночого монастиря с.Домбоки Мукачівського району з нагоди вшанування ікони Божої Матері «Скоропослушниця», яка знаходиться в обителі.

Увечері вівторка, 21-го листопада, у кафедральному Свято-Хрестовоздвиженському соборі м. Ужгорода відбувся молебень за благословенний початок Хресного ходу. Його звершило духовенство міста над Ужем на чолі з настоятелем собору протоієреєм Димитрієм Сидором.

Після цього майже 500 осіб (долучилися також вірники Мукачева, Берегова, Іршави, Хуста, Копашнева), молодь, сім’ї з маленькими дітками у візочках, люди старшого віку вирушили у благословенну путь.

Супроводжували учасників Хресного Ходу священнослужителі єпархії: намісник Свято-Троїцького чоловічого монастиря с. Буківцьово Великоберезнянського району ієромонах Рафаїл (Король), братія Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря – ієромонах Кіріон (Ковач) та ієромонах Родіон (Горничар), настоятель каплиці на честь великомученика й цілителя Пантелеймона у В.Березному протоієрей Серафим Гичка і клірик кафедрального собору Ужгорода протоієрей Андрій Пишка.

Вірники долали кілометр за кілометром, духовно підбадьорюючись під час зупинок, зокрема у храмах святого Різдва Богородиці (мікрорайон Дравці) та на честь пророка Іллі (Баранинці).

Протягом усього шляху паломників супроводжували автомобілі Національної Патрульної поліції.

Особлива увага в Хресному ході була приділена молитві за мир в державі та захист від лиха рідного Закарпатського краю.