Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій освятив новий храм єпархії


Цей день назавжди увійде в історію церковної громади села Березове, Рокитнівського району, Полісся, адже нині керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський прибув до новозбудованого Храму на честь преподобного Анатолія, затворника Києво-Печерського для його освящення. У врат Храму Владику зустріли дітки та настоятель парафії протоієрей Микола Наумович.

Під час Великого Чину освячення, по благословінню Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Анатолій заклав мощі священномученика Кукши Києво-Печерського у святий Престол.

Після освячення у храмі була звершена перша Божественна Літургія архієрейським чином. Владиці співслужили: благочинний Рокитнівського благочиння архімандрит Іоан (Котик), настоятель храму протоієрей Микола Наумович та духовенство благочиння.

Унікальність цього Храму в тім, що він зведений за один рік жителями святого Полісся.

По завершенні Божественної Літургії Митрополит Анатолій відзначив церковних меценатів відзнаками, привітав духовенство та богомольців з освяченням Храму та висловив слова подяки парафіянам і отцю настоятелю – протоієрею Миколі Наумовичу за труди по будівництву святині.