Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Митрополит Варшавський Сава: Втручання українських політиків шкодить Церкві

Втручання політиків у церковні справи завжди приносить шкоду, заявив в своєму інтерв’ю Предстоятель Польської Православної Церкви Блаженніший Митрополит Варшавський і всієї Польщі Сава, коментуючи ситуацію з Українською Православною Церквою. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на РІА Новини.

«Я завжди засуджую церковні негаразди в Україні… Політика, коли втручається у церковні справи, завжди приносить шкоду, тому що політики нічого в Церкві не розуміють. І думаю, що всіма силами потрібно намагатися, особливо Україні, це питання церковне регулювати, тоді можна буде встановити суспільно-політичний порядок. Адже одне з іншим нерозривно пов’язано», — сказав Митрополит Сава.

Він підкреслив, що держава, яка прагне стати демократичною, повинна застосовувати всі сили для недопущення будь-яких видів дискримінації, особливо за релігійною ознакою.

«Коли ми говоримо про релігійне питання, ми торкаємося (…) віри, а якщо хтось зачіпає мою віру, він “не має приятеля” в моїй особі, кожен політик повинен це знати, інакше він втратить людей», — переконаний Предстоятель Польської Православної Церкви.

За словами Митрополита Сави, який відвідав Москву в дні святкування 70-річного ювілею Патріарха Кирила, в Польській Церкві дуже хочуть, щоб в Україні запанували мир і спокій, і намагаються надавати допомогу тим, хто страждає від громадянського протистояння.

Фото orthphoto.net