Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Ікона, написана рожищенськими дітьми, оберігатиме захистників України у зоні АТО


У районній дитячій бібліотеці м.Рожище священниками Рожищенського благочиння освячено ікону “Покров Божої Матері”, написану дітьми районного будинку дитячої творчості.
З 21 вересня по 14 жовтня талановиті та здібні діти, художники, митці, волонтери та просто небайдужі та добрі серцем люди долучилися до створення ікони. Образ «Покров Божої Матері» буде передано українським бійцям, які відстоюють незалежність, територіальну цілісність, недоторканість і самобутність України в районі проведення Антитерористичної операції на сході нашої держави.
Кожен український воїн повинен відчувати підтримку та шану з тилу.
Згідно з церковними правилами ікону освятили священики району. Чин освячення звершили благочинний Рожищенської округи протоієрей Петро Іваничко та прес-секретар благочиння священик Дмитрій Теравський. Під час рсвячення священики також помолилися за українських військових та швидке закінчення війни.
Отець Петро Іваничко наголосив: «Ця ікона, можливо, спасе не одне життя. Вона принесе користь там, на Сході України, захистить, думаю, не одного воїна, захистить не одну домівку там і вбереже нашу землю».
Кожен з них — є нашим Героєм, і наше завдання — викарбувати їх імена у наших серцях та історії. І безумовно, ікона написана дитячими руками, зі щирими думками та чистими серцями, стане могутнім захистом для українських солдат.
Організаторами благодійної акції стали священики Рожищенського благочиння УПЦ, громадський рух «Мистецький форпост», Рожищенський районний будинок дитячої творчості та Районна бібліотека для дітей. Фінансову підтримку для доброї справи надав Благодійний фонд «Фонд Володимира Вдовенка – Людина – мірило всіх речей». Партнер проекту – український виробник матеріалів для художників «ROSA».