Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Єпископ Волинський Нафанаїл здійснив пастирський візит у Луцький військовий госпіталь

Від час своїх попередніх відвідин владика передав закладу 20 тисяч гривень пожертв.

У день престольного свята госпітальної церкви, спорудженої на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість», після святкового Богослужіння  керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл поспілкувався з пацієнтами лікарні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Лікування тут проходять колишні воїни, багато з яких отримали поранення у зоні військового конфлікту на сході України. Владика Нафанаїл провів духовні бесіди з чоловіками в палатах госпіталя.  Адже, кажуть, що на війні нема тих, котрі би не увірували у Господа. Усі випробування  легше переносити, коли є віра, надія  і любов, коли розумієш, що на все – воля Божа.

Це вже не перші відвідини єпископом Нафанаїлом поранених військових. Під час свого попереднього пастирського візиту у госпіталь владика передав закладу 20 тисяч гривень пожертв від Волинської єпархії УПЦ, які мали були спрямовані на придбання медичної апаратури.

Архіпастирський візит владики Нафанаїла у день престольного свята додав сил і  надії пацієнтам.  У палатах, куди владика заходив, аби привітати воїнів зі святом, окропити їх святою водою, панувало радісне піднесення. А духовна радість, кажуть медики госпіталю, також сприяє одужанню.