Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЗАПОРІЖЖЯ. У місті вітали з поверненням світових чемпіонок, яких перед змаганнями благословив митрополит Лука

Три спортсменки на світовій першості з гирьового спорту вибороли дев’ять «золотих» і одну «срібну» медалі

4 листопада 2016 року у Запоріжжі вітали з поверненням світових чемпіонок з гирьового спорту: заслуженого майстра спорту України Любов Черепаху, майстра спорту України Вікторію Мосіяш і майстра спорту України Вікторію Черепаху. Переможниць Чемпіонату світу зустрічав і настоятель Покровського архієрейського собору Запоріжжя протоієрей Олег Семенчук. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Запорізької єпархії.

img_0089Спортсменки повернулися з Турину (Італія), де відбувся XXIV Чемпіонат світу з гирьового спорту. Загалом «Запорізька гирьова тріада» на світовій першості здобула дев’ять «золотих» і одну «срібну» медалі.

Зустрівши чемпіонок на Батьківщині, священик побажав їм духовної та тілесної кріпості, подальших успіхів у спорті, аби молодь надихалася їхніми перемогами та виховувала в собі цілеспрямованість і волю до перемоги.

Вікторія Мосіяш, у ваговій категорії до 60 кг, стала чемпіонкою світу у вправі «ривок»; Вікторія Черепаха, у ваговій категорії до 70 кг, завоювала «срібло» у вправі «поштовх довгим циклом» і стала чемпіонкою світу у вправі «ривок»; Любов Черепаха, у ваговій категорії понад 70 кг, стала чемпіонкою світу відразу в двох вправах, встановивши абсолютний рекорд світу у вправі «поштовх довгим циклом» в 157 балів.