Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Настоятель сільського храму с. Залюття привітав вчителя з ювілеєм

26 жовтня, в оселю вчителя-пенсіонера Василини Яківни Черв’як, що проживає у с. Залюття, завітало свято. Саме цього дня їй виповнилося 80 років.
Народилася ювілярка 1936 р. в с. Лютка Заболоттівського району (нині Старовижівський район), закінчила місцеву початкову, Дубечнівську семирічну та Заболоттівську середню школи.
«Батькам було нелегко, – згадує Василина Яківна. – Адже на той час навчання в середній школі було платним, однак вони хотіли дати освіту дітям, а нас було троє».
Після закінчення середньої школи поступила у Луцький педагогічний інститут ім. Л. Українки. Трудовий шлях розпочала 1955 р. у Смолярській школі старшою піонервожатою. Після одруження протягом 37 років працювала вчителем математики у школі с. Залюття. Педагогічну діяльність поєднувала з сімейним життям, разом з чоловіком виховали трьох дітей. Доброго, сумлінного, дисциплінованого вчителя поважали і любили учні, колеги і батьки.
Василина Яківна має високий авторитет серед жителів села, про що свідчить кількість гостей у її оселі. А привітати ювілярку цього дня прийшли родичі, друзі, колеги, школярики, вчителі, колишні учні, а також настоятель місцевого храму преп. Сергія Радонежзького протоієрей Юрій Гринько. Священик у вітальному слові подякував іменинниці за мудрість і терпіння, а також побажав міцного здоров’я і довголіття.
Зі сльозами на очах Василина Яківна дякує за щиру увагу та підтримку. Вона завжди залюбки зустрічається зі своїми учнями, колегами, ділиться великим життєвим досвідом, душевною добротою.
Тож ще раз вітаємо іменинницю, бажаємо їй здоров’я, миру та добра на Многія і Благая літа!