Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МАКАРІВ. Речник вікаріатства взяв участь у міжнародній конференції в Італії

11 вересня за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія прес-секретар Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров) узяв участь у ІХ міжнародній науково-богословській конференції «Амвросіанські читання», присвяченій цьогоріч тематиці «Монашество у давньому світі та сучасному секулярному суспільстві (до тисячоліття давньоруського монашества на Святій Горі Афон)».

Науковий форум, який відбувся в Амвросійській бібліотеці міста Мілан (Італія), було організовано парафією святителя Амвросія Медіоланського, академію «Амброзіана», італо-українською ассоціацією «Евлогія».

На заході зібралися фахівці з України, Італії, Швейцарії, Росії, Латвії, Іспанії, Білорусі, Грузії. Після Привітального слова Предстоятеля Української Православної Церкви, яке виголосив митрополит Полтавський і Миргородський Филип, речник вікаріатства представив повідомлення-доповідь «Проповідницька та перекладацька спадщина преподобного Паісія Величковського». У ній доповідач зупинився на розповіді про труди преподобного, через які відродилася традиція старицтва на Русі.

По завершенні доповідей відбулася презентація видавничих проектів Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні та навчального посібника з канонічного права архімандрита Амвросія (Макара). Також було проведено круглий стіл на тему «Монашеське служіння в сучасному світі».

Отець Філарет обговорив з учасниками зустрічі питання щодо спільних дій, пов’язаних з шануванням преподобного Паїсія Величковського та поглибленого вивчення та впровадження в життя його спадщини.