Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Пройшов Всеукраїнський круглий стіл освітян з презентацією шкільного підручника з християнської етики

14 вересня за благословенням Блаженнішого Митрполита Київського і всієї України Онуфря голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ, керуючий Східним Київським вікаріатством єпископ Ірпінський Климент очолив Всеукраїнський круглий стіл «Основні духовні орієнтири на життєвому шляху людини: віра, надія, любов як розвиток позитивних моральних якостей учнів», який пройшов у столичному Будинку вчителя.

У заході, співорганізатором якого виступила директор недільної школи при Свято-Троїцькому соборі Деснянського благочиння Києва, методист з базових дисциплін Деснянського районо Красікова Г.І., також взяли участь заступник голови Громадської ради при МОН України по співпраці з церквами та релігійними організаціями Решетніков Ю., начальник відділу загальної і середньої освіти Управління освіти Деснянської райдержадміністрації, головний спеціаліст загальної середньої та дошкільної освіти МОН України Євтушенко Р.І., а також педагоги та студенти з різних регіонів України.

Перед початком роботи круглого столу хор «Мелодія» школи мистецтв ім. Леонтовича виконав церковний гімн України «Боже великий, єдиний».

Захід було відрито вітальним словом єпископа Климента. Владика відзначив велику роль підручників з дисципліни «Християнська етика в українській культурі» у вихованні майбутніх поколінь українського суспільства. Було зазначено, що до цього часу учні шкіл не мали змоги систематично вивчати вказаний предмет, оскільки такий посібник був відсутній в Україні.

Архієрей також благословив представникам столичних шкіл сертифікати на отримання вказаних підручників для 5 класу, складених Г.І. Красіковою та нещодавно виданих за сприяння УПЦ.

Під час своєї доповіді, Р.І. Євтушенко подякувала священикам Деснянського благочиння столиці: благочинному протоієрею Димитрію Григораку та настоятелю храму святих Адріана і Наталії протоієрею Роману Матюшенку за постійну та важливу підтримку освітян у справі виховання молоді.

Г.І. Красікова презентувала присутнім власний підручник «Християнська етика в українській культурі» для 5 класу. Вона висловила слова подяки Українській Православній Церкві за всебічне сприяння у виданні підручника. Зокрема Галина Іванівна відзначила протоієрея Романа Матюшенка – богословського редактора даного видання.

У свою чергу, протоієрей Роман роздав усім присутнім примірники парафіяльної газети храму святих Адріана і Наталії, як запоруку подальшого тісного співробітництва священиків і освітян Києва.