Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬ. «Правий сектор» влаштував провокацію під час недільної Літургії

31 липня, у недільний день ранком, під час Божественної літургії, представники «Правого сектору» влаштували чергову провокацію біля тернопільського кафедрального собору на честь мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. и
Як і минулого разу, з десяток осіб у камуфляжах розгорнули плакати з образливими та наклепницькими написами стосовно Української Православної Церкви та її вірних. Радикали також вигукували на адресу віруючих безпідставні звинувачення та розповсюджували поблизу собору листівки з дезінформацією про Церкву. Зокрема, лунали брехливі звинувачення у фінансуванні війни на сході Украіни.

На спроби віруючих мирно розібратися в ситуації шляхом конструктивного діалогу, представники «Правого сектору» ще більше поливали парафіян образами та погрозами розправи.

Обурені безкарним розпаленням релігійної ворожнечі під час недільного богослужіння в центрі міста, віруючі викликали поліцію. Проте представники МВС не змогли зарадити в ситуації.

Примітно, що з боку активістів раніше до міської ради була подана заява на проведення “мирної” акції. Проте дії радикалів свідчили про прямо протилежне.

З огляду на свавілля останніх, парафіяни кафедрального собору написали колективну заяву до райвідділу поліції щодо факту розпалення міжконфесійної ворожнечі з боку представників «Правого сектору». Під документом поставили свої підписи близько 80 віруючи, які не втрачають надії на досягнення верховенства права і захист свободи на вільне віросповідання.