Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Майже 100 учасників зібрав православний молодіжний табір у Калинівському районі

Силами місцевого духовенства у Калинівському благочинні, у с. Гущинці, був організований табір відпочинку для дітей та молоді. Табір проводився з 28 по 30 липня. Майже 100 вихованців недільних шкіл з м. Калинівки, сіл: Павлівки, Корделівки, Котюженців, Дружелюбівки, Іванова, Кам’яногірки, Мізякова та Іванівської Слобідки брали участь у різноманітних конкурсах та змаганнях на природі.
Духовною опікою дітей займалися священики. По черзі табір відвідували протоієреї Володимир Розман, Олег Дармороз, Георгій Русин, Сергій Лісніченко, Іоанн Пащенко, ієрей Димитрій Бережнюк. Разом із дітьми вони молилися, готували їжу, жили в наметах у лісі. Ввечері біля вогнища священики відповідали на запитання молоді.
Активні ігри, духовні бесіди, вікторини, спільна молитва згуртували дітей і молодь. Кожний день був по-своєму цікавим. Це і знайомства, і зустрічі з представниками різних професій: лікарем , вчителем , військовим. Гості ділилися досвідом, як поєднати свою професію і віру.
Були у таборі й спортивні змагання з волейболу, піонерболу, футболу, проводився майстер-клас з екібани, «веселі старти», майстер-клас з козацької боротьби. Одним словом, кожен міг знайти собі цікаве заняття. Три дні пролетіли як одна мить. І священики, і діти кажуть, що в них від гущинського табору залишилося «море позитиву і океан спогадів та вражень».