Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Перший на Волині фестиваль сім’ї для православних відбувся у Голобському благочинні

Учасників фестивалю – це молодь та сімейні пари до сорока років — прийняв табір в урочищі Мошок біля села Кухарі Ковельського району. Для зручності батьків, які прибули з дітворою, було організовано дитяче містечко: батут, художня майстерня, цікаві ігри. Впродовж кофе-пауз, обідньої сієсти та вечірнього пікніка діяли території фітнесу, волейболу, футболу, настільного тенісу. Підготували і провели фестиваль настоятелі парафій Голобського благочиння, аби і в такій формі популяризувати сімейні цінності на основі вчення Святого Письма. Партнери фестивалю — Ковельська районна держадміністрація, благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині», Голобська селищна рада і Велицька сільська рада.

Головним спікером фестивалю став Адріан Буковинський із Києва. Він експерт з питань сімейної політики та сімейних стосунків, доктор філософських наук, кандидат на уповноваженого у справах сім’ї при Кабінеті Міністрів України. У бесідах з учасниками фестивалю Адріан підняв важливі теми сімейного життя, зокрема питання підготовки до подружнього життя, вміння одружених людей не втрачати любові і поваги один до одного, налагоджувати спілкування між собою, необхідність прощення та віри один в одного. Учасники фестивалю, а їх було понад 130, мали можливість задавати питання, ділитися своїми роздумами та досвідом подружніх взаємин. На завершення зустрічі Адріан Буковинський запросив небайдужих приєднатися до всеукраїнської неусипної молитви за сім’ї України.

Фестиваль завершився концертом. Ведучий Юрій Кльоц, який був присутній зі своєю дружиною Оксаною, вітав шанованих гостей та запрошував до слова, зокрема голову єпархіального відділу в справах сім‘ї та молоді протоієрея Максима Хоменка, голову Ковельської районної держадміністрації Віктора Козака, представника від фонду Степана Івахіва Наталію Маленицьку, голів місцевих об’єднаних громад Сергія Гарбарука та Віктора Ковальчука. Цікавим відкриттям стали авторські пісні від гурту з Голоб «НАГРАШ ЕНД КО» та самого ведучого Юрія Кльоца. Опісля відбувся розіграш лотереї з десятьма цінними подарунками та суперпризом від пансіонату РА — триденної мандрівки на двох у Буковель, який отримала пара з села Великий Порськ.

Благочинний Голобської округи ієромонах Ніфонт від імені керуючого Володимир-Волинською єпархією архієпископа Володимира (Мельника) передав святительське благословіння та вдячність отцям-настоятелям, учасникам фестивалю, благодійникам за проведену роботу. Отець Ніфонт висловив сподівання, що фестиваль сім’ї не матиме завершення, а триватиме у кожній родині та в тих проектах, які священики благочиння уже готують до реалізації цієї осені.