Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. У єпархії відзначили свято образу Божої Матері «Казанська»


Однією з найшанованіших та найвідоміших чудотворних ікон Пресвятої Богородиці є образ, явленний Пречистою у місті Казані. Шанування цього чудотворного образу пішло набагато далі Казані, навіть тогочасної Російської імперії. Про цю ікону знає увесь православний світ.

У невеличкому селі Дубіївка Черкаського благочиння також знають про цю ікону, адже на честь неї побудовано тут святий храм. І сьогоднішній день, один з двох празників Казанської ікони у році, зібрав вірян на молитву Покровительці села.
Увечері напередодні свята було звершено всенічне бдіння, а зранку о 7.00 урочистості розпочалися водо святним молебнем, після якого була відслужена Божествена Літургія та їхХресна хода навколо храму із читанням Євангелія по чотирьом сторонам. Привітати настоятеля храму протоієрея Віталія Печериченка у цей святковий день прибули: протоієрей Олександр Смик, настоятель храму святого мученика Іоанна Воїна у Черкасах, який очолив богослужіння, з ним разом служили настоятель Успенського храму с.Геронимівка Черкаського благочиння протоієрей Анатолій Голега, настоятель храму святої великомучениці Анастасії Узорішительниці при Черкаській ВТК протоієрей Євгеній Буркацький, клірик Михайлівського кафедрального собору протодиякон Іоанн Поліщук.
Після відпусту літургії від імені служащих священників із словом привітання звернувся отець Євгеній, а від імені Його Високопреосвященства митрополита Софронія отець протодиякон. По завершенні хресного ходу із словом повчання до прихожан звернувся протоієрей Олександр Смик, у якому ще раз привітав усіх із святом та розповів історію з’явлення чудотворного образу.

Прес-служба Черкаської єпархії
Фото протодиякона Іоанна Поліщука