Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Владика Софроній молитовно вклонився пам’яті свого небесного покровителя

13 липня, у день пам’яті собору 12 Апостолів, Православна Церква, а особливо Свято-Покровська Красногірська обитель, святкує прославлення Святителя Софронія, єпископа Іркутського. Цей день завжди у стінах обителі збирає велику кількість паломників з багатьох єпархій Української Православної Церкви.
Не став винятком і цей рік: ранню літургію у Покровському храмі очолив архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, а пізню літургію служили митрополит Черкаський і Канівський Софроній, архієпископ Городницький Олександр та єпископ Золотоніський Іоанн.
Перед літургією правлячого єпископа Черкаської єпархії зустрічали настоятелька обителі ігуменя Агнія з сестрами, а також ігуменя Лебединського монастиря Миколая та прибувше духовенство. Після євангельського читання із словом повчання до численних паломників звернувся тезоіменитий архіпастир: Владика Софроній розкрив життєвий шлях та суть подвигу видатного Святителя. Після літургії відбувся хресний хід навколо Преображенського собору, збудованого у свій час стараннями самого Святителя Софронія, а наприкінці були виголошені уставні многоліття, та вікарієм Черкаської єпархії єпископом Золотоніським Іоанном сказане слово привітання з нагоди дня Ангела Його Високопреосвященству митрополиту Софронію.
Протодиякон Іоанн Поліщук