Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Хресна хода з Рівненської єпархії попрямувала на Хмельниччину


12 липня зі стін Межирицької Свято-Троїцької обителі вирушив Всеукраїнський Хресний хід миру, любові і молитви за Україну з чудотворними іконами Матері Божої — Почаївською і Межирицькою “Життєподательницею”.

Напередодні увечері монастир прийняв на ніч та нагодував понад тисячу паломників. За попередніми підрахунками, сьогоднішня Хресна хода зібрала близько трьох тисяч осіб. Після святкової Божественної Літургії, яку очолив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишнівецький Олександр у співслужінні намісника Свято-Троїцького Межирицького монастиря, архімандрита Феодора (Мельничука), братії обителі та собору духовенства єпархії, величний Хресний хід вийшов зі стін обителі. Процесія розтягнулася на кілька кілометрів. У Острозі хрестоходців зустріли місцеві священники та жителі міста. Учні недільної школи Свято-Воскресенського храму привітали вірян святим хлібом, квітами і віршами. Молитву та піснеспіви учасників Хресної ходи, завдяки потужним динамікам, чули всі околиці. Люди виходили із будинків, магазинів, офісів, державних установ, приєднувалися до ходу, схиляли коліна перед чудотворними образами.

— Матір Божа! Ти прийшла до нас! Ми вітаємо Тебе, Владичице, у нашому місті. Заступи нас від усякого зла, почуй наші молитви і принеси їх Твоєму Сину, — від імені містян подякувала за спільну молитву і благословіння Хресної ходи староста Свято-Воскресенського храму Галина Данилевська.

Близько 16 години віряни Хмельницької єпархії вийшли назустріч Хресному ходу з Рівненщини. Громада принесла з собою і місцевошановану святиню — чудотворну ікону Матері Божої “Неопалима купина”. Тепер уже три образи супроводжуватимуть Хмельниччиною учасників Хресної ходи.

Серед особливостей сьогоднішнього дня — велелюдне Причастя у Межиріцькій обителі: до прийняття Тіла і Крові Христових одночасно приступило близько тисячі вірян і півсотні священиків. Окрасою богослужіння також стало два хори — братії монастиря, а також молодіжний хор Свято-Воскресенського храму м. Острог. Неймовірна спека не стала на заваді спільній молитві: плавився асфальт, сонце пекло нещадно, вода зникала сотнями літрів, але Хресний хід любові, миру та молитви за Україну невпинно рухається вперед — тепер уже на Хмельниччині.