Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У Чудниці представник Київського Патріархату жорстоко побив вірянку УПЦ

26 липня у селі Чудниця Рівненської області через застосування фізичної сили з боку прихильника Київського Патріархату 78-річна прихожанка УПЦ була вимушена звернутися по медичну допомогу.
Інцидент трапився у вівторок, 26 липня, на церковному подвір’ї у селі Чудниця Гощанського району Рівненської області. Щоб обладнати приміщення для майбутньої церкви, кілька жінок та чоловіків вирішили демонтувати стіну у церковному будинку.
Храм, у якому молилися віряни УПЦ, рік тому силою та за підтримки сільських і районних чиновників був відібраний представниками Київського Патріархату. Тоді на церковний будинок були висунуті претензії, і, маючи на руках усі необхідні документи, релігійній громаді УПЦ вдалося його відсудити.
Як розповідають очевидці, через стукіт, що лунав із приміщення, до будинку почали сходитись сільські чоловіки на чолі з Борисом Шолудьком — одним із найактивніших представників Київського Патріархату і постійним ініціатором релігійних суперечок у селі. Непрохані гості вимагали негайно припинити ремонтні роботи та забиратися з церковного будинку.
— Не обійшлося без нецензурної лайки, образливої лексики та погроз на адресу вірян УПЦ», — розповідає протоієрей Іван Ярощук, настоятель храму УПЦ у селі Чудниця. — Сільські активісти Київського Патріархату настільки розбушувались, що довелося викликати поліцію.
Поки правоохоронці збирали свідчення та складали протоколи, біля воріт церкви пролунали крики — 78-річну Галину Медведюк, вірянку УПЦ, нещадно бив палицею її односелець Володимир Козачок. Односельцям вдалося вгамувати лють чоловіка і вирвати палицю з його рук. Постраждалу літню жінку було негайно відправлено до лікарні для надання необхідної допомоги і зняття побоїв.