Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Український суд дослухалися до аргументів священика, якого з дружиною намагаються виселити з оселі


14 липня Волинський апеляційний суд почав розгляд апеляції протоієрея Ростислава Сапожника, настоятеля Хрестовоздвиженської парафії села Угринів, щодо незаконного виселення його з дружиною від дітей з будинку, в якому вони проживали 18 років.

Лише зараз, коли апеляційний суд залишився останньою спробою врятувати ситуацію з виселенням, судді почали дослухатися до аргументів захисту о. Ростислава.

Під час останнього засідання суддя витребував ряд документів, які до цього раніше не були задіяні в справі. У зв’язку з цим, судовий процес призупинено, а наступне слухання відбудеться у серпні.

Зараз протоієрей Ростислав проживає з родиною у цій спірній оселі в селі Угринів. Більше того, в одній з кімнат для спільної молитви збираються прихожани Хрестовоздвиженської парафії, що залишились вірними канонічній церкві – в облаштованій кімнаті проводяться Всенічні бдіння та Божественні літургії, звершуються таїнства та проходять молебні.

Раніше повідомлялося, що сільский Хрестовоздвиженський храм, який захопили розкольники, навіть під час недільних «богослужінь» стоїть порожнім.

Нагадаємо відповідне рішення про виселення отця Ростислава Сапожника з дружиною Наталією Сапожник, за позовом представників «Київського патріархату», ухвалив Локачинський районний суд 5 квітня цього року. Зокрема, суд постановив, що діти подружжя Сапожник – школяр Кирило і студент-першокурсник Діонісій, залишаються проживати за вказаною адресою. Таким чином сім’ю просто позбавили можливості проживання під одним дахом. Це сталося через те, що «церковні рейдери» на чолі з так званим «священиком» М. Сегетовим, заручившись підтримкою сільського голови та місцевих бізнесменів, приватизували будинок, незважаючи на те, що за його адресою зареєстровані і проживають люди.

Слід зазначити, що релігійна громада УПЦ в Угринові на чолі з протоієреєм Ростиславом зазнає тиску з боку «УПЦ КП» вже майже 2 роки. Після невдалих спроб схилити священика в розкол, 14 вересня 2014 року представниками «Київського патріархату» з підтримкою місцевої сільської влади та бізнесменом Андрієм Тураком було здійснено силове захоплення храму. Згодом до о. Ростислава застосували фізичну силу – священик отримав струс мозку.