Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Православний молодіжний фестиваль «Фавор»: у перший день відбулось представлення команд та духовна бесіда присвячена Молитві оптинських старців

Триває православний молодіжний фестиваль «Фавор», який, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, відбувається поблизу озера Тросне, що біля села Карасин Маневицького благочиння. Першого дня фестивалю молоді люди мали можливість познайомитися між собою та презентувати свої загони – команди.
Після вечірніх молитов та слова проповіді, із яким до присутніх звернувся духівник фестивалю протоієрей Михайло Кулакевич, учасники фестивалю зібралися навколо сцени, розпалили також і вечірню ватру. Присутніх із початком фестивалю привітали голова Молодіжного відділу Волинської єпархії ієромонах Ілля (Вишневський) та духівник фестивалю священик Михайло Анісімов.
«Я бажаю, щоб цей ваш відпочинок приніс вам користь, у першу чергу – духовну», – сказав ієромонах Ілля (Вишневський).
Духовна бесіда була присвячена відомій Молитві оптинських старців. Священик Михайло Анісімов розповів, що кожний рядочок цієї молитви говорить про щоденне життя християнина, містить відповідні прохання до Бога. Зокрема, вже у перших рядках міститься прохання про те, щоб Господь дарував душевний спокій, необхідний для того, щоб зустріти усі події прийдешнього дня.
«І таким чином, ми вчимося вірити, молитися, терпіти, прощати і любити. Тому я хочу закликати, щоб ви почали також, творячи ваші щоденні молитви, читати і цю молитву. Скажу також і кілька слів про молитву загалом, – святитель Феофан Затворник говорив, що під час молитви не можна спішити, а слова читати слід вдумливо, пропускаючи їх крізь серце», – сказав отець Михайло Анісімов.
На сцені відбулися презентації команд. Кожна з них підготували своєрідний театралізований номер, мали місце як імпровізації на теми казок, так і виконання відомих естрадних пісень. Одна з команд, між іншим, представила своєрідну виставу, присвячену історії Створення світу.
По презентації команд, усі зібралися навколо нічної ватри, співали, просто та під акомпанемент гітари різноманітні сучасні та народні пісні.