Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик пообіцяв взяти під контроль ситуацію в Угринові та забезпечити неухильне верховенство закону


22 липня, за благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук та настоятель Хрестовоздвиженської парафії УПЦ села Угринів Горохівського благочиння протоієрей Ростислав Сапожник разом із представниками цієї громади зустрілися із головою Волинською ОДА Володимиром Гунчиком. Під час зустрічі була обговорена непроста ситуація навколо громади УПЦ цього села, зокрема питання навколо помешкання священика-настоятеля, яку намагаються незаконно відібрати у отця Ростислава, де він проживає із родиною, та де вже майже два роки звершуються богослужіння після захоплення Свято-Хрестовоздвиженського угринівського храму прихильниками «Київського патріархату».

На разі це питання розглянув, під час першого засідання Апеляційний суд Волинської області, запланувавши засідання на 1 серпня. Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик пообіцяв взяти ситуацію під особистий контроль та посприяти тому, щоб проблема була вирішена виключно у рамках законодавства України, і не відбулося порушення прав віруючих УПЦ та угринівського священика та його родини, яке, звісно суперечитиме нормі Закону України, яка забезпечує право громадян на свободу віросповідання та виключає дискримінацію будь-кого за релігійною ознакою.

«Володимир Гунчик пообіцяв, що триматиме ситуацію під контролем, що забезпечуватиме неухильне верховенство права», – розповів, у коментарі прес-службі Волинської єпархії настоятель Хрестовоздвиженської громади протоієрей Ростислав Сапожник.

«Волинська єпархія, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та вікарія Волинської єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла, спрямовує усі зусилля, і молитовні, і у правовій сфері на те, щоб підтримати православних Угринова, захистити їх права. І ми надалі продовжуватимемо цю діяльність, допоки там не перестануть порушувати чи намагатися порушувати права віруючих Української Православної Церкви. Тим більше, що Закон в Україні – один для всіх її громадян», – резюмував речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.