Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Були піднесені заупокійні молитви за викладачів семінарії протоієреїв; Адама Бровчука та Валентина Негоду

«Поминайте наставників ваших, що вам передали Слово Боже, і споглядаючи на кінець їх життя, наслідуйте віру їх», – заповідав святий апостол Павло. Саме тому відзначаючи 15-річчя закінчення Волинської духовної семінарії, її випускники 2001 року відвідали могили вже відійшовших у Вічність своїх викладачів і наставників. Там і піднесли теперішні протоієреї щирі молитви за спокій душ тих душпастирів, які були для них прикладом і, свого роду, ще за життя легендою в часі їх навчання у ВДС. Тих, хто зберігаючи віру і маючи велику вірність Богу і Святій Православній Церкві, вистояли у часи безбожництва, а вже теперішнім священнослужителям передавали високі богословські знання, безцінні поради у царині духовного життя та пастирського служіння, ділилися своїм досвідом.

Літію за спокій душі, блаженної пам’яті, протоієрея Адама Бровчука відслужив колишній вже ректор ВДС і теперішній проректор КДАіС протоієрей Сергій Ющик.

А за спокій душі, блаженної пам’яті, протоієрея Валентина Негоди заупокійну Літію відслужив його вихованець – нині речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук. Варто зауважити, що духовним наставником отця Валентина Марчука, блаженної пам’яті, отець Валентин Негода став ще в часи його дитинства.