Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем очолив урочистості в престольному храмі с. Сергіївка

У свято знайдення чесних мощей преподобного Сергія, ігумена Радонезького, чудотворця, особливим, потрійним святом зустрічала свого правлячого Архієрея, митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема, православна громада на честь преподобного Сергія Радонезького с. Сергіївка Софіївського району. У цей святий день святкували пам’ять свого небесного покровителя село Сергіївка, храм на честь преподобного Сергія і настоятель храму протоієрей Сергій Івченко.

На урочистості з нагоди престольного свята храму, тезоіменитства настоятеля і дня небесного покровителя села також прибули благочинний Софіївського благочиння протоієрей Ростислав Климчук, настоятелі православних храмів Софіївського району і міста Кривого Рогу.

На малому вході правлячий архієрей, за благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, удостоїв настоятеля храму протоієрея Сергія Івченка чергової церковної нагороди – права носіння Митри.

По завершенні богослужіння був звершений хресний хід навколо храму, після закінчення якого митрополит Єфрем звернувся до парафіян і гостей свята з повчанням про подвиг преподобного Сергія. Також владика Єфрем привітав іменинників – з прийняттям Святих Христових Таїн.