Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем молитовно відзначив 50-річний ювілей


Митрополиту Єфрему — 50 років5 липня 2016 року, в пам’ять священномученика Євсевія, єпископа Самосатського, молитовно відзначив свій 50-річний ювілей Керуючий Криворізькою єпархією Високопреосвященніший Єфрем, митрополит Криворізький і Нікопольський.

Розділити радість торжества за соборним богослужінням в Спасо-Преображенський кафедральний собор Кривого Рогу прибуло духовенство Криворізької єпархії.

За Божественною літургією в нижньому храмі кафедрального собору молилися представники влади міста Кривого Рогу на чолі з міським головою Юрієм Григоровичем Вілкулом та чисельна криворізька паства.

Під час богослужіння були піднесені молитви за мир в Україні, а також за спокій душі спочилого Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана), друга річниця блаженної кончини якого виповнюється цього дня.

На запричасному усім присутнім було виголошено Звернення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з нагоди проведення Всеукраїнського Хресного ходу – ходи миру, любові та молитви за Україну.

Після завершення Божественної літургії та подячного молебню було звершено літію за спочилим Першосвятителем Української Православної Церкви.

Ювілей митрополита ЄфремаПо завершенні богослужіння були зачитані вітальні адреси правлячому архієрею Криворізької єпархії від Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила та Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Зі словами привітання та подяки за майже 20-річне архіпастирське служіння на Криворіжжі до митрополита Єфрема звернувся мер міста Юрій Вілкул. «Вірю, що на нашій українській землі все-таки настане мир, тому що Ви про це молитеся і самі нас цьому навчили. І я впевнений, що всі православні жителі Кривого Рогу бажають, щоб була єдність України і мир на нашій землі, щоб більше не гинули люди і нарешті настали спокій і добробут, і щоб ми змогли спокійно працювати на розвиток Кривого Рогу і всієї нашої України для створення всіх умов для хорошого життя наших жителів», – зазначив міський голова.

Наостанок владика Єфрем сердечно подякував меру міста Вілкулу Ю.Г., собору духовенства і криворізькій пастві за теплі слова привітань та побажав усім Божої допомоги в здійсненні подвигу, до якого кожного закликає Господь.