Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КОНОТОП. Єпископ Роман: «Ворогу людського спасіння аж зовсім неприємна наша спільна молитва під час хресного ходу»

21 липня, в день пам’яті Казанської ікони Пресвятої Богородиці, єпископ Конотопський і Глухівський Роман звершив Божественну літургію в однойменному храмі с. Духанівка, Конотопське благочиння.
Після читання Євангелія владика Роман звернувся до присутніх зі словами проповіді.
По завершенні літургії владика закликав прихожан посилити свої молитви за мир в нашій державі: «Як ви всі знаєте, цими днями на Сході і Заході України проходить багатотисячний хресний хід миру, любові та молитви. На жаль, в інформаційному просторі всюди ллється бруд і неправда на його організаторів та учасників, відбуваються провокації. Не вірте тому, що вам розповідають по телебаченню! Ворогу людського спасіння аж зовсім неприємна наша спільна молитва під час хресного ходу, тим паче коли стільки віруючих сердець взиває до Господа, Пресвятої Богородиці і всіх святих. А ті, хто говорять усілякі неправди, намагаються скомпрометувати нашу канонічну Церкву. Але Господь не в силі, а в правді!» – завершив владика.
Також архіпастир привітав вірян із престольним святом, а настоятеля храму ієрея Олексія Кожухаря із 7-ю річницею священицької хіротонії.