Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Тисячі вірян УПЦ продовжують йти Всеукраїнським Хресним ходом Київщиною

24 липня Всеукраїнський Хресний хід миру, любові та молитви за Україну продовжує свій шлях до столиці теренами Київщини. Цього дня учасники молитовної ходи, котрі вийшли з Почаєва, дісталися села Колонщина у Макарівському районі, а паломники зі Святогірська – села Лебедин Бориспільського району.

Останні під час молитовної ходи пройшли з чудотворною Святогірською іконою Божої Матері хресною ходою районним центром Баришівка.

Баришівчани та мешканці навколишніх сіл, разом зі своїми священиками, зустріли віруючих на правому березі річки Трубіж і об’єднавшись в один великий хресний хід вирушили в центр містечка. Хресний хід зупинився на молитву біля меморіалу солдатам Другої світової війни, воїнам-інтернаціоналістам і героям Небесної сотні, а також полеглим захисникам України.

Потім віряни рушили до головного Баришівського Благовіщенського храму. На площі перед церквою був звершений молебень за Україну. Після молебню хресний хід вирушив до села Пасічна.

phoca_thumb_l_dscn0465
phoca_thumb_l_dscn0485
phoca_thumb_l_dscn0513
phoca_thumb_l_dscn0500
phoca_thumb_l_dscn0528
phoca_thumb_l_dscn0547

Днем раніше паломники зі Святогірською іконою Божої Матері побували в Яготині.

phoca_thumb_l_23-07-2016-1
phoca_thumb_l_23-07-2016-8
phoca_thumb_l_23-07-2016-10
phoca_thumb_l_23-07-2016-5
phoca_thumb_l_dsc_0464
phoca_thumb_l_dsc_0472

Сьогодні у вірян, котрі йдуть з Західних регіонів країни, на меті пройти 17 кілометрів до села Дмитрівка Фастівського району, а прочани, які вийшли зі Святогірської Лаври, долатимуть 15 кілометрів до Борисполя. У місті на паломників чекатимуть місцеве духовенство та чисельні віряни.

Нагадаємо, у Борисполі противники Хресного ходу не знайшли підтримки серед населення

Наразі чисельність учасників Хресної ходи з Почаєва складає близько 2-2,5 тисяч осіб, а зі східних регіонів України – 1 тисячу.

Паломникам активно допомагають місцеві мешканці – парафіяни храмів благочинь Київської та Бориспільської областей, котрі перераховують кошти та надсилають провізію й одяг.

За повідомленням духовенства, що супроводжує обидві молитовні ходи, ніяких провокацій протягом недільного дня не відбувалося – вірючі мирно продовжують молитовний хід.

Нагадаємо, поліція не дозволила радикалам зірвати Хресний хід, котрі хотіли встановити намети на узбіччі 19-го кілометру траси Київ – Житомир.

Цього ж дня, з благословення митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея, у Дніпропетровській єпархій в кожному благочинні відбулися хресні ходи за мир у державі, під час яких віряни молитовно долучилися до Всеукраїнського Хресного ходу