Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Радиник очільника МВС закликав уникати агресії по відношенню до учасників Всеукраїнської Хресної ходи

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував резонансні звинувачення в бік Української Православної Церкви, що останнім часом розповсюджуються щодо Всеукраїнсього Хресного ходу.

Антон Геращенко

Зокрема, представник МВС в першу чергу закликав представників українських політичних партій і суспільних організацій не вдаватися до агресії і не чинити провокацій по відношенню до молитовної ходи.

«Ми не можемо заборонити якій-небудь конфесії проводити свої заходи, якщо вони не порушують суспільний порядок. Так влаштована демократія», – наголосив радник міністра. Він також зауважив, що «МВС та СБУ роблять свою справу», та відзначив, що співробітники правоохоронних органів уважно стежать за ситуацією навколо Хресного ходу.

Працівникам МВС відомі деталі того, що відбувається під час ходи, зауважив радник очільника МВС. Разом із тим він запевнив, що Служба безпеки та Міністерство внутрішніх справ будуть намагатися не допустити провокацій та нападів на учасників Хресного ходу.

Ці слова підтвердив інший радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, який зазначив, що представники Національної поліції та інших силових структур України супроводжують Всеукраїнську Хресну ходу. «Вони стежать за дотриманням законів, громадського порядку і захищають від злочинних посягань», – сказав радник міністра.