Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ освятив престоли храмів Києво-Печерської Лаври

wpid-6_edit.jpg6 липня, у переддень свята Різдва чесного славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій освятив престоли храмів Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Блаженніший владика освятив престоли храмів: Введення до Храму Пресвятої Богородиці, преподобного Антонія Печерського, преподобного Варлаама Печерського на території Ближніх печер; Різдва Христового та Благовіщення Пресвятої Богородиці на території Дальніх печер та два храми — на честь святого апостола Андрія Первозванного — над Дальніми печерами та приділ другого ярусу Великої Церкви — Успенського собору. У всіх цих храмах було проведено реставраційні роботи.

Його Блаженству співслужив намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильский Павел та члени Духовного Собору монастиря.

Вітаючи намісника та братію з освяченням лаврських храмів, Його Блаженство побажав їм Божої допомоги в молитвах і трудах, благословив і привітав із наступаючи святом Різдва Іоанна Предтечі.

news.church.ua