Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Священики і миряни з єпархії йдуть хресною ходою зі Святогірської Лаври до Києва

За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, 3 липня від Свято-Успенської Святогірської Лаври стартував Всеукраїнський Хресний хід — хода миру, любові і молитви за Україну. Близько тисячі прочан вирушили у хресну ходу, яку очолив намісник Лаври митрополит Святогірський Арсеній. Серед учасників є прочани з Вінницької єпархії, а одним з кураторів ходи є священик Свято-Троїцького Браїлівського монастиря архімандрит Іоасаф (Ковецький).

Разом з митрополитом Арсенієм хресну ходу очолив архієпископ Дніпродзержинський Володимир. Кінцевим пунктом першого дня багатоденної Хресної ходи був Свято-Георгіївський скит у селі Долина, а на другий день, 4 липня, вранці, Хресна хода перетнула межу Донецької єпархії і продовжилася територією Ізюмської єпархії (Харківська область).

Блаженніший Митрополит Онуфрій, який 2 липня благословив усіх учасників Всеукраїнського Хресного ходу, закликав усіх православних віруючих взяти дієву участь у цій особливій молитовній ході, заради миру і Божого благословення для української землі. За його словами, одночасно розпочавшись із Заходу і Сходу, Хресний хід об’єднає всю Україну.

Прес-служба Вінницької єпархії. Фото архімандрита Іосафа (Ковецького)