Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. В Узинському благочинні освячено новий храм

24 червня освячено храм на честь святого великомученика Димитрія Солунського у с. Чупирі Білоцерківського району, настоятелем якого є протоієрей Василій Цап. Чин освячення та Божественну літургію звершили митрополити Миколаївський і Очаківський Питирим та Білоцерківський і Богуславський Августин у співслужінні духовенства Білоцерківського, Узинського і Таращанського благочинь.

За Богослужінням настоятель храму був удостоєний права носіння мітри, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Після читання Євангелія митрополит Питирим звернувся до вірян з проповіддю.

Після завершення Божественної літургії Керуючий єпархією виголосив вітання духовенству, настоятелю, благодійникам та всім вірним чадам Церкви Христової. Владика вручив благодійникам, які потрудилися над спорудженням храму церковні ордени та грамоти Керуючого Білоцерківською єпархією, а усім вірним подарував пам’ятні іконки.

Окрему подяку владика висловив на адрес високоповажного гостя − Преосвященного митрополита Питирима, за відвідини ним Білоцерківщини та звершення урочистого Богослужіння. До речі, коріння митрополита Питирима саме в Чупичі, адже тут родилися його батьки (священицька сім’я).

Митрополит Августин побажав владиці Питириму Божої помочі, доброго здоров’я та всяких гараздів для його подальшого успішного служіння Господу і Святій Церкві.

Цього ж дня митрополит Августин разом з головою єпархіального відділу із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, настоятелем Свято-Іллінського храму при Білоцерківському військовому госпіталі, та головою Ради Союзу ветеранів Дальньої авіації України полковником Абаніним О.В. взяв участь в урочистостях з нагоди 60-річчя створення 1006 важкого бомбардувального авіаційного полку, які відбувалися у м. Узині. У заході також взяли участь очільник міста Охріменко О.Г, народний депутат Верховної Ради України Гудзенко В.І., пілоти, штурмани, техніки 1006 полку. Митрополит Августин привітав усіх присутніх зі святом і дав пастирські настанови.

Потім митрополит Августин відвідав Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру, де разом з іншими архієреями співслужив Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію напередодні дня пам’яті преподобного Онуфрія Великого — Небесного покровителя Предстоятеля Української Православної Церкви.

Прес-служба Білоцерківської єпархії