Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК.Відбувся хресний хід до Свято-Троїцького Дуконського монастиря


19 червня за благословенням єпископа Івано-Франківського і Коломийського Тихона, на честь престольного свята відбувся хресний хід у Свято-Троїцький Дуконський монастир.

Участь у ньому взяли численні прочани з Івано-Франківська, а також Чернівців, Новгород-Волинського та навколишніх сіл. У хресному ході віряни підкорили карпатські вершини та прибули на святкову всенічну. У день Святої Трійці богослужіння очолив настоятель монастиря архімандрит Тит (Драчук) у співслужінні кліриків єпархії.

Під час Літургії були піднесені молитви про мир та спокій у нашій державі. Звертаючись зі словом проповіді, настоятель монастиря привітав паломників зі святом Трійці, яке також є Днем народження Церкви. Він наголосив, що всі ми є учнями Христа і покликані нести Його світло серед людей.

Хресний хід нагадує людське життя, у якому людина, долаючи труднощі і перешкоди, прямує до єднання з Отцем Небесним. Тут відчувається близькість і спорідненість людських душ і стає помітним те, що губиться у стрімких хвилях повсякденності.