Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХЕЛМ. (ПОЛЬЩА). Архієпископ Володимир взяв участь у святковому богослужінні в день пам’яті святих мучеників Холмських і Підляських

5 червня архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, на запрошення архієпископа Люблінського і Холмського Авеля, прийняв участь у в торжествах з нагоди Дня пам’яті святих мучеників землі Холмської у Польщі.

Богослужіння у храмі м. Холм очолив архієпископа Авель якому співслужили архієреї Польської та Української Православних Церков.

По завершенні літургії духовенство та миряни, котрі брали участь в урочистостях, звершили хресний хід навколо храму з ковчегом з мощами святих холмських мучеників.

У 2003 р.Польська Православна Церква причислила до лику святих Мучеників Холмських і Підляських XX ст. Холмська та Підляська земля була в XX ст. місцем особливого досвіду і Голгофи Православ’я, тут була пролита кров мучеників за Віру Православну.
Прославлення Мучеників Холмських і Підляських — це подія важлива не тільки в житті цієї Помісної Православної Церкви, яка причислила їх до лику святих, але й всього Православ’я.