Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон відзначив волонтерів, які разом зі священиками допомагають військовим Збройних Сил України

7 червня у єпархіальному управлінні відбулася зустріч митрополита Вінницького і Барського Симеона з благодійниками, які підтримують військовослужбовців Збройних Сил України у зоні АТО, надають допомогу пораненим бійцям, які знаходяться у медичних закладах Вінниччини, і співпрацюють у цих напрямках зі священиками-волонтерами з Вінницької єпархії.

У зустрічі взяли участь народний депутат України Сергій Кудлаєнко, бізнесмен і меценат Володимир Продивус, а також керівник Вінницького волонтерського об’єднання Олена Верлан. Митрополит Симеон висловив вдячність гостям за підтримку українських військових у зоні АТО, особливо земляків з Вінниччини. Серед них є багато парафіян православних храмів, яких регулярно відвідують священики Вінницької єпархії. Архіпастир відзначив, що багато продуктів, ліків і інших необхідних предметів, які привозять на схід представники духовенства, надається не лише парафіянами, а й благодійниками. Разом з матеріальною допомогою капелани надають і духовну допомогу: проводять бесіди, сповідають бійців, служать молебні, освячують військові частини і шпиталі.

Значним є внесок благодійників у співпрацю із Церквою у медичних закладах, де перебувають поранені. Зокрема за їх сприяння Вінницька єпархія і волонтерські організації постачають хворих у Вінницькому військово-медичному Центрі питною водою, засобами гігієни, організовують святкові трапези тощо. За активну волонтерську діяльність та сприяння Православній Церкві у соціальній, гуманітарній і духовній місії серед військовослужбовців митрополит Симеон нагородив Сергія Кудлаєнка та Володимира Продивуса Відзнаками Вінницької єпархії УПЦ.

Цього ж дня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці митрополит Симеон вручив відзнаки та грамоти за волонтерську діяльність представникам Вінницької спілки десантників, які останнім часом активно співпрацюють зі священиками-волонтерами. Разом вони здійснюють поїздки у зону АТО, а також піклуються про поранених бійців.

Нагороди від митрополита Симеона отримали й відомі у Вінниці та в Україні підприємці, які сприяють волонтерській діяльності, представники волонтерського руху Вінниччини, а також керівники навчальних і виховних закладів Вінницького району, які на заклик священиків допомагають у приготуванні продуктових передач на схід.

Вручивши нагороди, митрополит Симеон подякував усім присутнім за їхні добрі справи і підкреслив, що цими добрими справами вони виконують заповіт святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, який навчає християн у своєму Першому посланні: «Діти мої! Будемо любити не словом чи язиком, а ділом і правдою» (1 Іоан. 3,18).

Архіпастир особливо наголосив, що Церква у першу чергу прагне миру і щодня молиться за припинення війни в Україні, але поки миру немає і на українській землі проливається людська кров, Церква через своїх священнослужителів і вірян надає і надалі надаватиме гуманітарну і духовну допомогу як мирним жителям, які страждають від війни, так і військовим, котрі боронять незалежність, цілісність і суверенітет нашої держави. І в цій справі Церква, за словами владики Симеона, завжди високо цінує співпрацю з людьми доброї волі і дякує їм за їхню жертовність і християнську любов.

Прес-служба Вінницької єпархії