Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЧАЇВ. Учасники першого в історії православного велопробігу прибули до Лаври


Стомлені, але щасливі та піднесенні паломники на велосипедах 8 червня, напередодні свята Вознесіння Господнього, в’їхали на Святу Почаївську гору.

За чотири доби мандрівники подолали шлях в 460 кілометрів, з’єднавши таким чином між собою дві найбільші святині нашої країни: Свято-Успенську Києво-Печерську та Свято-Успенську Почаївську Лаври.

Велопаломників у стінах обителі, з радістю зустріли братія монастиря, окропили святою водою, запропонували обід і розмістили для відпочинку. Після чого подорожуючі прийняли участь у святковій всенічній.

В день Вознесіння гості вклонилися Лаврським святиням, молились за пізньою Божественною літургією, сповідались, причащались святих Христових Таїн. Після літургії вони мали зустріч з намісником Лаври митрополитом Володимиром, який подякував за їхній труд , терпіння і призвав надалі продовжувати започатковане. Після зустрічі учасники зробили загальне фото на згадку і Владика вручив пам’ятні подарунки.

Перший в історії православний велопробіг з Києва до Почаєва відбувся з благословіння Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія. І був присвячений 1000 – літньому ювілею давньоруського чернецтва на Афоні і на підтримку державного і міжконфесійного миру в Україні.