Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Священнослужителі єпархії відвідали гарнізонний госпіталь

Між Волинською єпархією і Луцьким гарнізонним військовим госпіталем налагоджена тісна співпраця. Так, нещодавно, за благословенням митрополита Волинського і Луцького  Ніфонта, цей медзаклад отримав і матеріальну допомогу на лікування бійців від Волинської єпархії у сумі 20 тисяч гривень.

Взяли участь священики єпархії і у відзначенні 75-річчя цього лікувального закладу, яке відзначалося цими днями.

Діє у госпіталі і храм на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість», який став для воїнів, які проходять тут лікування, осередком духовності, місцем де вони можуть помолитись, посповідатись та причаститись Святих Христових Таїн, а також приступити до інших Таїнств церковних. Особливо це актуально зараз, коли лікування у госпіталі проходять українські воїни – учасники бойових дій в зоні АТО. Тут вони підносять свої молитви до Господа і Матінки Божої не тільки за своє зцілення, але і за те щоб на нашій українській землі запанував мир, адже хто як не вони на власні очі бачили жорстокість війни.

29 червня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, Луцький гарнізонний військовий госпіталь відвідали секретар і речник Волинської єпархії протоієреї Миколай Бондарук і Валентин Марчук, а також ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз і клірик Свято-Покровського кафедрального храму та керівник семінарського хору протоієрей Петро Муляр.

Головний лікар госпіталю Олександр Хоменко, медперсонал щиро подякували митрополиту Волинському і Луцькому Ніфонту, вікарію Волинської єпархії єпископу Камінь-Каширському Нафанаїлу, а також священикам єпархії за повсякчасну турботу про госпіталь.

Священики мали можливість побачити результати  нещодавно проведених у госпіталі ремонтних робіт, та поспілкуватися із бійцями, які проходять тут лікування.