Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Представники двох волинськиї єпархій взяли участь у засіданні Волинської Ради Церков

15 червня у Волинській обласній державній адміністрації архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир у супроводі секретаря єпархії архімандрита Сави (Мякоти), а акож представники Волинської єпархії: речник протоієрей Валентин Марчук та благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук. взяли участь у засіданні Ради Церков.
Під час засідання Волинської Ради Церков йшлося, зокрема, про плани заходів з відзначення 25-ї річниці Незалежності України. Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик запропонував, щоб представники церковних хорів усіх християнських конфесій, які входять до Волинської ради Церков, спільно виконали духовний Гімн України «Боже Великий Єдиний» під час урочистостей на Театральному майдані Луцька . На разі цю пропозицію вивчатиме робоча група Волинської Ради Церков, яка і вирішить як, і у якому форматі буде втілена ця ідея.

Окрім цього, на Театральному майдані Луцька , також в рамках відзначення 25-ї річниці Незалежності, планується представити стенди із інформаційним висвітленням діяльності християнських Церков Волині у напрямках реалізації різноманітних соціальних, місіонерських та благодійних проектів, сімейного, дитячого та молодіжного служіння.

Було також вирішено спільно підготувати та спрямувати від Волинської Ради Церков лист-звернення до польського Сейму із закликом торкатися теми Волинської трагедії 1943 року лише в напрямку поширення ідей взаємного прощення і примирення, щоб ці чорні сторінки історії минулого не затьмарювали братських відносин українського і польського народів.

Також Волинська Рада Церков наголосила на на необхідності стверджувати у суспільстві біблійну модель сім’ї та християнські цінності. Отож, було вирішено також звернутися до влади, громадськості та, особливо, до ЗМІ із проханням допомогти у цій справі, адже речі противні християнській моралі у сучасному світі, на жаль, пропагуються доволі агресивно.