Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Випускники ВДС отримали дипломи бакаларвра богослів’я

Середа 22 червня стала особливим днем для  21 студента IV курсу ВДС,  4 вихованок ІІ курсу регентського відділення, що діє при цій духовній школі та  21 священнослужителя, які завершили навчання на заочному відділенні семінарії. Цього дня вони, вже випускники, за благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, отримали довгоочікувані дипломи, випускники IV курсу ВДС -дипломи бакалавра богослов’я, а випускниці регентського відділення – дипломи відповідного зразка. Радісним цей день став не тільки для них, але і для їх батьків, рідних та близьких, адже  здійснилась мрія, до якої тепер вже колишні семінаристи йшли останні чотири роки, навчаючись у стінах Волинської духовної семінарії.

Вручення дипломів відбулося у семінарському храмі Святих рівноапостольних Мефодія і Кирила. До випускників звернулися зі словами вітань, а також спогадів про особливості їх семінарського життя і навчання упродовж проведених у стінах ВДС чотирьох років, ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз, секретар цього духовного навчального закладу протоієрей Олександр Кондратюк, проректори з виховної та наукової роботи протоієреї Георгій Шевчук та Олександр Богданов, який також є завідуючим заочного сектору семінарії,  а також  проректор з навчальної роботи священик Роман Якубович.

Разом із дипломами випускники отримали і подарунки – іконочки у благословення та примірники «Закону Божого» автором якого є почесний ректор ВДС протоієрей Петро Влодек.

Своєю чергою випускники зробили і подарунок для своєї духовної «альма-матер»  – панікадило для семінарського храму Святих рівноапостольних Мефодія і Кирила.

«Отримавши диплом, помоліться до Господа, подякуйте за те, що ви отримали результат ваших трудів і попросіть, щоби Госполь допоміг вам цей результат реалізувати у вашому подальшому житті.», – сказав ректор ВДС протоієрей Рустик Капуаз.

Зі словами вдячності до ректора та викладачів від імені випускників IV курсу ВДС звернувся клірик луцькго Свято-Петропавілвського храму священик Віктор Мартинюк, лунали вітання також від священиків – випускників заочного сектора  та від імені вихованок регентського відділення.

«Дякуємо вам за те, що ви приділили кожному із нас справді 9 тисяч годин для того, щоб ми стали тими, ким ми є. Ви, отче ректоре, дуже вдало сказали, що ви готували нас для найголовнішого екзамену – життєвого. Ви навчили нас, що є дуже гарний підручник – Святе Письмо Старого і Нового Завітів. Ви навчили нас, що є конспекти друзів, якими можна користуватися – це святі угодники Божі, які залишили пам’ять про те як гарно можна прожити життя. Дякуємо вам за те, що ви доклали усіх зусиль, щоб захистити нас від ворога нашого спасіння, який хотів звести нас з шляху, на який нас привів Господь. Дякуємо вам за любов, за терпіння, за віру у кожного із нас,  і за батьківску підтримку. Нехай цей світильник, який ми подарували нашій духовній семінарії буде згадкою про те, що ви дійсно дарували нам світло – світло Божественного вчення. Многих вам літ, дорогі викладачі», – сказав священик Віктор Мартинюк.

Отож позаду – роки навчання у духовній семінарії, а попереду – нелегкий шлях вже по справжньому дорослого життя, життя, яке вже вчорашні семінаристи обрали як шлях пастирського служіння Церкві Христовій.

«Поштовх до прийняття Священства дала мені сама духовна семінарія. Отож, я завдячую цій духовні школі, а найперше, я дякую Господу за те, що Він Своїм дивним промислом, привів мене до цієї духовної школи», – розповів у коментарі прес-службі Волинської єпархії цьогорічний випускник  IV  курсу ВДС, священик Миколай Бугайчук, який завершив навчання вже на заочному секторі семінарії, адже душпастирське служіння несе  він нині на одній з парафій Сарненської єпархії.

«Я дякую Богу, за те, що Він сподобив мене закінчити цей навчальний заклад. Це водночас і радісний, і сумний день, адже Господь вже забирає мене звідси, з цього чудового навчального закладу. Дякую за те, що Господь сподобив мене знайти тут гарних друзів, чудових порадників, навчатися у прекрасних викладачів і наставників. Господь благословив нести тут і різні послухи, які допоможуть мені у  майбутньому пастирському служінні, якого Господь, сподіваюся, мене сподобить», – додав випускник IV курсу ВДС Іван Смітюх.

Наш час є складним, сучасність і політичні події ставлять багато викликів перед нашою Церквою. Але віриться, що Господь Іісус Христос – засновник Святої Православної Церкви, укріплятиме цих молодих душпастирів, як теперішніх так і майбутніх, на їх шляху служіння на ниві Христовій, і допоможе їм впевнено вести ввірену їм паству шляхом спасіння.