Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Секретар єпархіального управління вручив грамоту заслуженому художнику


За благословенням митрополита Вінницького і Барського Симеона, секретар єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко взяв участь в урочистому відкритті «Художнього вернісажу» вінницького художника 91-річного Аркадія Павлюка. Експозиція, яка розміщена у редакційному приміщенні журналу «Вінницький край» у адміністративній будівлі Вінницької обласної ради, налічує 50 робіт майстра, який почав писати картини ще у 1941 році і створив за цей час понад 3000 мистецьких полотен.

Серед робіт, які представлені у «Художньому вернісажі», поряд з портретами відомих людей і простих вінничан, є портрети духовних осіб, у тому числі о. Миколая Гур’янова, яку Аркадій Павлюк написав у 2003 році. Є серед картин і такі, на яких зображені православні храми.

Протодиякон Владислав Демченко привітав Аркадія Григоровича і подякував за його творчість, яка допомагає побачити у людині відблиск образу Божого, який часто залишається непомітним в суєті життя і через призму власних страстей. Секретар єпархії передав вітання художнику і вручив йому благословенну грамоту митрополита Вінницького і Барського Симеона за особистий внесок у розвиток духовності і моралі українського народу.

Священнослужитель привітав Аркадія Павлюка і присутніх з прийдешнім святом Святої Трійці і побажав, щоби кожен, хто відвідає виставку картин, яка, до речі, діятиме на постійній основі, відчував мир в душі і насолоджувався чистотою і простотою, якою пронизані роботи вінницького художника. Отець Владислав також порядкував редактору журналу «Вінницький край» Вадиму Вітковському і усім співробітникам редакції за чудову ініціативу, яку вони реалізували.

На відкритті вернісажу були присутні представники влади, журналісти, художники. Зокрема зі словами привітання виступили начальник управління спільної комунальної власності Вінницької обласної ради Василь Федоришин, директор Вінницького обласного художнього музею заслужений діяч мистецтв України Ілля Безбах та інші.

Прес-служба Вінницької єпархії