Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХУСТ. Відбулось престольне свято у колачавському монастирі

14 травня, в день прославлення ікони Божої Матері “Несподівана Радість”, у чоловічому монастирі села Колочава, що на Міжгірщині, відбулось святкове богослужіння з нагоди престольного свята.

Прославити Царицю Небесну та попросити Її заступництва перед Богом до Колочавського монастиря зібралося духовенство та богомольці багатьох парафій Міжгірського та Рахівського районів.

Акафіст та Божественну Літургію очолив Синевирський благочинний протоієрей Іоанн Паканич. У храмі відчувалась незвична атмосфера духовності. Прикрашав Богослужіння своїм співом хор прихожан святої обителі. На запричасному стиху отець Феодор Немеш виголосив змістовну проповідь про історію встановлення свята та значення Пресвятої Богородиці в житті кожної людини.

Після Літургії відбувся молебень, в кінці якого намісник монастиря архімандрит Алексій (Бринчак) подякував всім присутнім за спільну молитву та побажав кожному стати причасником Небесної радості.

Після Богослужіння була звершена панахида за померлими родичами, полеглими воїнами та всіма від віку спочилими православними християнами.

Автор та фото: прот. Ігор Бембило