Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬ. Депутати борються з Церквою радянськими методами

12 травня депутати Тернопільської облради звернулися до Президента України Петра Порошенка і Кабінету Міністрів України з вимогою відібрати в Української Православної Церкви Свято-Успенську Почаївську Лавру. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Тернопільської облради.

e44db9e74dda7ca757ef5e47fc7debe7Натомість народні обранці у дусі атеїстичних методів радянської влади вважають за потрібне конфіскувати святиню та перетворити Лавру в Кременецько-Почаївський державний історико-архітектурний заповідник.

Свої вимоги депутати супроводжують типовими наклепами в бік обителі про «благословення війни проти України», присутність «ворожих емісарів» і нібито розпалювання міжконфесійної та міжнаціональної ворожнечі.

На тлі дискредитації прав віруючих УПЦ відверто блюзнірським виглядає формулювання, яким виправдовуються дії тернопільських нардепів: «Відновлення конституційного права громадян на свободу світогляду і віросповідання у храмовому комплексі в м. Почаєві УПЦ (Московського патріархату)».

Як відзначають самі депутати, в такий спосіб вони згодом намагатимуться передати споконвічно православну святиню у користування “іншим церквам”: розкольникам та греко-католикам.