Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій освятив новий іконостас

Керуючий єпархією митрополит Сарненський і Поліський Анатолій звершив Божественну Літургію у Свято-Михайлівському храмі села Озеро, Володимирецького району, Полісся, з нагоди освящення нового Іконостасу. За богослужінням владиці співслужили благочинний Володимирецького благочиння протоієрей Олександр Зуєвич, настоятель храму протоієрей Анатолій Набухотний та духовенство єпархії. Не дивлячись на те, що село віддалене, на службі Божій молилося багато прочан з інших сіл.

На Малому вході владика митрополит освятив новий Іконостас, який став прикрасою храму, та згідно благословіння Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія нагородив отця настоятеля церковною нагородою – Хрестом з прикрасами.

По закінченню Хресного ходу, митрополит Анатолій звершив заупокійну літію на могилі попереднього настоятеля храму протоієрея Миколи Лукашука та висловив співчуття рідним.

Богослужіння закінчилося многоліттям. Владика роздав богомольцям освячені яйця в знак Воскресіння Христа, а настоятель храму – протоієрей Анатолій Набухотний в подяку архіпастирю подарував Ікону покровителя Храму святого Архістратига Божого Михаїла.

 DSC_0004DSC_0008