Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОДЕСА. Митрополит Агафангел: Ми віримо, що Господь воскресить український народ для кращого життя

У другу річницю Одеської трагедії митрополит Агафангел звершив панахиду в Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі. 

2 травня, у другу річницю трагічних подій в Одесі, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел здійснив заупокійне богослужіння за загиблими два роки тому одеситам в Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі у співслужінні вікарного єпископа Діодора, ректора Одеської духовної семінарії архімандрита Серафима, численного міського духовенства та братії обителі в священному сані.  

_73O8774

Митрополит Агафангел

У своєму слові після завершення панахиди митрополит Агафангел висловив співчуття усім рідним та близьким тих, хто постраждали в той сумнозвісний день. «Ми сьогодні зібралися тут для того, щоб вознести молитви за упокій всіх тих, хто загинув в Одесі 2 травня 2014 року в страшній, незрозумілій для багатьох кривавій трагедії. Ми молимося, щоб Господь упокоїв душі всіх загиблих в оселях праведних, щоб Він простив гріхи їхні, а нерозумних напоумив. Молимося, щоб ніколи не повторилася на українській благодатній землі, де проживають багато націй і народностей, де мирно співіснують релігії і національні меншини ця страшна трагедія», – сказав він.

Владика нагадав, що Україна переживає особливий період, в який для нашої держави особливо потрібен мир, згода у суспільстві та єдність усіх громадян.

«Ми молимося про мир в Україні і віримо, що Господь воскресить український народ для кращого життя, що Він дасть сили перемогти зло, ненависть, подолати чвари і розбрат, насильство і ненависть», – підкреслив керуючий Одеською єпархією.

Цього ж дня з благословення митрополита Агафангела панахиди за загиблими в трагічній події 2 травня 2014 року відбулися в усіх храмах Одеської єпархії.