Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Звершені молебні про зміцнення сім’ї

15 травня за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в храмах Голосіївського благочиння були звершені молебні про зміцнення сім’ї. Міжнародний День сім’ї відзначається в Україні щорічно 15 травня, починаючи з 1993 року.

Православна сім’я — мала Церква Христова. З неї починається воцерковлення людини, тут відбувається формування її як православного громадянина. Сім’я — джерело любові, поваги, солідарності та прихильності — все, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя сім’ї — ось мірило розвитку і прогресу країни.

У цьому році День сім’ї збігся з Неділею жон-мироносиць. Жінки завжди немов залишалися в тіні, але саме вони багато в чому полегшували тяготи повсякденного життя Спасителя. Церква в особі святих жон-мироносиць прославляє кращі жіночі якості: самовіддану любов, глибоку віру, скромність, терпіння і сталість в добродійності. Кожна жінка покликана бути мироносицею, де під миром ми розуміємо багатство віри і самовідданої любові з безмежним терпінням — ті чесноти, які роблять нашу хвору, спотворену пристрастями життя хоч трохи світліше і краще.

По завершенні літургії в Свято-Вознесенському храмі, що на Деміївці, тепло привітали жінок з цим прекрасним святом. В актовому залі недільної школи студія «Динаміка» показала виставу. Всім парафіянам було запропоновано святкову трапезу.