Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон молитовно відзначив 20 років свого архіпастирського служіння

4 травня  у Спасо-Преображенському кафедральному соборі відбулося урочисте богослужіння з нагоди 20-річчя архієрейської хіротонії керуючого Вінницькою єпархією митрополита Вінницького і Барського Симеона. Багато архієреїв з України, а також з Польщі і Молдови прибули у Вінницю, щоби привітати свого собрата і розділити з митрополитом Симеоном радість святкування. Божественну літургію, яку очолив Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, звершили митрополити: Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, Вінницький і Барський Симеон, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр;  архієпископи: Люблінський і Холмський Авель, Бучанський Пантелеїмон, Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, Дніпродзержинський і Царичанський Володимир та єпископ Єдинецький і Бричанський Никодим. У богослужінні взяли участь представники духовенства Вінницької, Тульчинської, Могилів-Подільської, Хмельницької, Волинської, Володимир-Волинської, Житомирської єпархій.

По завершенню літургії та Хресної ходи навколо собору митрополит Павел передав владиці Симеону вітання від Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Владика Павел привітав митрополита Симеона також від себе і пригадав той час, коли він і владика Симеон разом були священиками і коли були покликані Церквою до архіпастирського служіння.

Митрополита Симеона вітали з ювілеєм керівники місцевої влади. Зокрема багато теплих слів на адресу архієрея сказали голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, мер Вінниці Сергій Моргунов та народний депутат Сергій Кудлаєнко. Очільники області і міста подарували владиці Симеону комплект архієрейського облачення і побажали довгих років плідного служіння Богу і народу України.

Митрополита Симеона вітали представники духовенства, настоятелі та настоятельки монастирів Вінниччини, а також численні парафіяни, які ще довго після літургії не відпускали свого Архіпастиря, дарували йому квіти висловлювали подяку за його служіння та говорили багато теплих, добрих і  щирих слів привітань.

Прес-служба Вінницької єпархії.