Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Предстоятель УПЦ очолив богослужіння у день Всіх святих землі Волинської

10 травня, у день пам’яті Всіх святих землі Волинської та 20-річчя утворення Володимир-Волинської єпархії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському кафедральному соборі Володимир-Волинського

Архіпастирю співслужили численні священнослужителі та представники єпископату з різних єпархій Української Православної Церкви, а також архієреї Помісних Церков.

10 травня, у день пам’яті Всіх святих землі Волинської та 20-річчя утворення Володимир-Волинської єпархії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському кафедральному соборі Володимир-Волинського. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили митрополит Сервійський і Козанський Павел (Елладська Православна Церква), намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Рівненський і Острозький Варфоломей, митрополит Вінницький і Барський Симеон, намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишенський Олександр, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, архієпископ Люблінський і Холмський Авель, архієпископ Білостоцький і Гданський Яків, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Львівський і Галицький Філарет, єпископ Глухівський і Конотопський Роман, єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл, а також духовенство єпархії і гості в священному сані.

Після читання Євангелія Предстоятель звернувся до чисельної волинської пастви зі словом проповіді.

10 травня, у день пам’яті Всіх святих землі Волинської та 20-річчя утворення Володимир-Волинської єпархії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському кафедральному соборі Володимир-Волинського«У ці дні ми також святкуємо десятиліття відродження Володимиро-Волинської єпархії, яка є древньою єпархією нашої Церкви, – відзначив Архіпастир. – Ця древня земля освячена ще рівноапостольним князем Володимиром Хрестителем – тут святий князь Володимир запалив лампаду віри і молитви».

«У цей день ми також святкуємо Собор Волинських святих – угодників Божих, які являються приношенням Богові від Волинської землі, – наголосив Його Блаженство. – От буває, що людина щось хоче подарувати тому, кого вона дуже поважає і вона вибирає найкраще. Оце є це приношення – Волинська земля зібрала цих угодників і принесла Богові, як великий дар, який вона повинна вона була принести Богові. І ми молимося, щоби святі Волинської землі просили у Бога для нас ревності у житті християнському, щоби ми називалися християнами не тільки по назві, а й по житі. Щоб люди могли сказати, що ці люди не говорять про свою віру, вони свідчать про неї своїми ділами. І це є той шлях, яким ми повинні йти, який веде людину до вічного спасіння у Христі, Господі нашому, якому від нас слава і поклоніння. Нині і в безкінечні віки. Амінь».

Наприкінці богослужіння відбувся хресний хід до каплички Всіх святих землі Волинської, після чого Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до всіх присутніх зі словами привітань і удостоїв благодійників Володимир-Волинської єпархії нагород Української Православної Церкви.

Нагадаємо, вчора Предстоятель очолив богослужіння Свято-Успенському монастирі села Зимне.