Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВИШГОРОД. У місті пройшов фестиваль недільних шкіл Вишгородщини «Пасхальна радість»

ВИШГОРОД. У місті пройшов фестиваль недільних шкіл Вишгородщини «Пасхальна радість» (+відео)

По благословенню  Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського, 2 травня, Світла седмиця розпочалася фестивалем недільних шкіл Вишгородщини «Пасхальна радість». Святкування традиційно проходило в районному будинку культури «Енергетик», куди завітали всі бажаючи містяни та гості Вишгорода.

В фестивалі прийняли участь 5 недільних шкіл Вишгородського краю. Загалом, більше 100 діток радісно і з щирою любов’ю прославляли Воскресшого Христа!

В програмі фестивалю були і театральні постанови, і танцювальні виступи з піснями, співи ірмосів Пасхального канону і, звичайно ж, величного тропарю Пасхи, котрий з благоговійним трепетом знов і знов лунав з уст діточок: «Христос воскресе из мертвых, смертию смерть поправ, и сущим во гробех живот даровав.»

Всі Недільні школи-учасники отримали подячні грамоти, а діточки – цікаві подарунки від благочинного протоієрея Димитрія, молитвами і трудами якого був організований вже другий в цьому році фестиваль Недільних шкіл.

А 3-го травня, Недільна школа храму свв. Бориса і Гліба, вперше прийняла участь у Пасхальному фестивалі «Візерунки Великодня», заснованому по благословенню нині почившого Блаженнішого митрополита Володимира (Сабодана). Фестиваль проходив в Просвітницькому центрі КС УПЦ. Конкурсний день називався «Театральні зустрічі», в яких прийняли участь 12 колективів: Недільні школи Києва та Київської області, дитячі студії та театральній гуртки.

По закінченню фестивалю, всі учасники та художні керівники отримали почесні грамоти та подарунки. Переможцем стала театральна студія з Києва.

Завершальним акордом свята було колективне фото учасників та жюрі на сцені Просвітницького центру під вигуки «Христос Воскресе! Воистину Воскресе!»

Також цього дня на чолі з настоятелем Димитрієм діточки Недільної школи разом з батьками завітали до всіма любимої матінки Аліпії, могилка якої знаходяться в Свято-Покровському Голосіївському монастирі. Разом з батюшкою, діти та молодіжного хор храму Бориса і Гліба проспівали Пасхальний канон та стіхіри Пасхи. По завершенню о.Димитрій помазав всіх святим маслом та привітав присутніх: «Христос Воскресе!» І всі з радістю відповіли: «Воистину Воскресе!»