Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Єпархія вчергове допоможе воїнам АТО та мирному населенню на сході України

Зараз ми трудимося на поприщі святого Великого посту. Господь уже сподобив нас пройти більшу його частину. Все ближче і ближче ми наближаємось до світлих днів Христового Воскресіння. Радість цієї події особлива для кожного віруючого серця, адже любов Божа до грішного людства засвідчується як у смерті Божого сина, так і в Його Воскресінні. Але ця любов, заповідана нам Самим Христом, повинна бути рушійною силою в справах добра і милосердя для кожного з нас.

Сьогодення наповнене нелегкими випробуваннями для нашого народу. Не припиняються бойові дії на сході України. Все ще гинуть військові і мирне населення; руйнування міст і сіл стають причиною того, що багато сімей залишаються без даху над головою. Безсумнівно, що кожен православний християнин зараз задається питанням: «А що можу зробити я особисто, щоб допомогти?». Згадуючи картину Страшного Суду, описану у Євангелії, ми чуємо слова Спасителя: «Був нагий, і ви одягнули мене, був голодний, і ви нагодували мене, був у лікарні, і ви відвідали мене…» – Сам Христос навчає нас творити справи милосердя.

У черговий раз, до Рівненської єпархії УПЦ звернулися представники цивільно-військового співробітництва Генерального штабу Збройних Сил України з проханням допомогти для військовослужбовців і мирного населення у східних регіонах нашої країни. І ми повинні відгукнутися на їхнє прохання.

Оголошуємо збір:

  • продуктів харчування з тривалим терміном зберігання – для мирного населення;

  • чаю, кави та кавових напоїв – для військовослужбовців;

  • печива та цукерок – для дитячих притулків і дітей-сиріт.

Благодійна акція приурочена до дня Святої Пасхи і триватиме до 22 квітня.

Нехай радість Світлого Христового Воскресіння принесе мир і добробут у кожну родину, а справи християнського милосердя примножать любов у наших серцях.

                                                                                       Варфоломій, митрополит Рівненський та Острозький