Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОДЕСА. УПЦ організувала дітям зі Сходу України паломництво до Південної Пальміри

Візит дітей із Донецької області до Одеси розпочався зі Свято-Успенського чоловічого монастиря, де їх вітав керуючий єпархією митрополит Агафангел.

 Поїздку святинями Одеси для вихованців недільної школи Свято-Миколаївської обителі с. Нікольське Волноваського району організував Паломницький відділ Київської Митрополії Української Православної Церкви спільно із Миколаївським монастирем.

_73O9247(2)Дітей у супроводі організаторів і батьків у Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел приймав 31 березня.

Варто зазначити, що Свято-Миколаївська обитель знаходиться в безпосередній близькості до лінії бойових дій, жителі села Нікольське стали свідками тих страшних подій, які охопили східну частину нашої країни.

Митрополит Агафангел благословив кожну дитину Касперівської іконкою Божої Матері, яка є покровителькою Причорноморського регіону, а також вручив усім подарунки. У своєму слові він зазначив: «Радий бачити вас, маленьких паломників з Донецької землі, які прибули в Богохранимий град Одесу для поклоніння нашим численним святиням. Радий вітати вас в нашій обителі, де ми старанно молимося про мир на Донбасі і в нашій країні».

Після екскурсії монастирем дітей пригостили обідом в трапезній Одеської духовної семінарії. Потім вони вирушили в подальше паломництво святинями і храмами Одеси.

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ